Kurstilbud

Lærer ved tavle - Klikk for stort bilde

Ved OPUS Bodø finner du mange ulike typer kurs innen flere fagområder. Hovedområdet for OPUS Bodø er videregående utdanning for voksne, men du kan også delta på andre, mer yrkesrettede kurs.

Publisert av Jan-Martin Sørensen. Sist endret 15.10.2013

OPUS Bodø er kurssenteret tilknyttet Bodø videregående skole. Derfor er de fleste fagområdene våre hentet fra fagtilbudet ved skolen, men tilpasset voksne. Dette betyr vanligvis at kursene er komprimert i varighet.

Noen kurstilbud er basert på heltidsstudium, andre er deltidsstudier med ukesamlinger eller faste tidspunkt hver uke.

Kurstilbudene er også en blanding av betalingskurs og gratis kurs. Nordland fylkeskommune, NAV og bedrifter betaler for enkelte kurs, mens deltakerne selv må finansiere deltakelse på andre.

Vi har kursdeltakere både fra Bodø, resten av Salten og Nordland.

OPUS Bodø - kurstilbud
Mange av kurstilbudene ved OPUS Bodø er kurs kjøpt og betalt av Nordland fylkeskommune - såkalte voksenopplæringskurs eller VO-kurs. Disse kursene er i utgangspunktet gratis for deltakere som blir tatt inn. Nordland fylkeskommunes regler for inntak gjelder her, bl.a. vurdering av søkernes voksenrett.

Hvis du har yrkesutdanning fra videregående skole fra før og vil inn på høgskoler og universiteter via et vitnemål, må du ha noen ekstra fag fra studiespesialisering. Dette kalles ofte for "påbygging til generell studiekompetanse".

Det er ulike måter å søke om å få delta kursene våre oss, avhengig av om kursene er betalt av Nordland fylkeskommune, NAV eller at den enkelte på dekke studieavgift. I tillegg har Lånekassen sitt eget nettbaserte skjema for å søke om studiestøtte.

dame_lurer_paa

Det finnes regler for hvem som har rett til gratis voksenopplæring i ifølge opplæringsloven. Kanskje faller du inn i en av kategoriene?

 

Oppdatert informasjon om nye kurstilbud, kursstart og lignende finner du på OPUS Bodøs Facebook-sider. Følg med!


info_logo.png

Vi har tilstrekkelig antall søkere til å starte kveldskurs i noen fag fra generell studiekompetanse skoleåret 2016/2017. Dette er viktig informasjon for alle som har meldt seg på kveldskursene våre.

Naturfagforsøk

Eksamen i naturfag skal i følge regelverket ha "noen praktiske innslag". Dette betyr at før du går opp til muntlig-praktisk eksamen i faget, er det en stor fordel om du har gjennomført forsøk i praksis. Vi tilbyr en mulighet til at du skal få gjort dette over to kvelder før eksamen.

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
Fant du det du lette etter?

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Login for redigering