Du er her:

Kurstilbud

Kurssenteret OPUS Bodø er nedlagt, men det finnes fortsatt voksenopplæring og kurs å få. Les videre!

OPUS Bodø var kurssenteret ved Bodø videregående skole, men ble nedlagt 1. august 2019. Det finnes alternativer! 

  1. Det finnes fortsatt OPUS-sentre i Saltdal og Meløy. Disse kan gjennom nettverkssamarbeidet "KNEIS" også tilby utdanning og kurs i Bodø. Disse kursene er ofte samlingsbaserte praksiskandidatkurs som er gratis for deltakerne.
  2. Nettskolen i Nordland har et bredt utdanningstilbud av for voksne, og der er karrieresentrene i de ulike regionene (inkludert Bodø) lokal kontakt.

De fleste voksenopplæringkursene er nettbaserte, og av disse har noen praksissamlinger med undervisning på skolen. Noen få kurstilbud er i sin helhet basert på klasseromundervisning enten på dagtid, kveldstid eller helgesamlinger. Noen kurs, typisk KNEIS-kursene, strømmes over nett med video og lyd. Disse kursene kan ha deltakere fra hele Nordland, der deltakerne også kan se på opptak av undervisninga i ettertid.

Kursene som er nettbaserte, hører hjemme under Nettskolen i Nordland, og deltakere der blir knyttet til karrieresenteret i Bodø.

Kurstilbudene er også en blanding av betalingskurs og gratis kurs. Nordland fylkeskommune, NAV og bedrifter betaler for enkelte kurs, mens deltakerne selv må finansiere deltakelse på andre. Bedrifter også bestiller internopplæring hos oss, og da tilbyr vi pakkepriser for kursene. Kontakt oss for mer informasjon.